زارع, امین, ابراهیمی, مسیح, سنجقی, محمد ابراهیم, رمضان, مجید. (1396). کاربرد روش آمیخته (کمی و کیفی) درآسیبشناسی فرهنگ سازمانی یک موسسه تحقیقاتی. خظمشیگذاری عمومی در مدیریت, 8(4( پیاپی 28 زمستان1396)), 53-70.
امین زارع; مسیح ابراهیمی; محمد ابراهیم سنجقی; مجید رمضان. "کاربرد روش آمیخته (کمی و کیفی) درآسیبشناسی فرهنگ سازمانی یک موسسه تحقیقاتی". خظمشیگذاری عمومی در مدیریت, 8, 4( پیاپی 28 زمستان1396), 1396, 53-70.
زارع, امین, ابراهیمی, مسیح, سنجقی, محمد ابراهیم, رمضان, مجید. (1396). 'کاربرد روش آمیخته (کمی و کیفی) درآسیبشناسی فرهنگ سازمانی یک موسسه تحقیقاتی', خظمشیگذاری عمومی در مدیریت, 8(4( پیاپی 28 زمستان1396)), pp. 53-70.
زارع, امین, ابراهیمی, مسیح, سنجقی, محمد ابراهیم, رمضان, مجید. کاربرد روش آمیخته (کمی و کیفی) درآسیبشناسی فرهنگ سازمانی یک موسسه تحقیقاتی. خظمشیگذاری عمومی در مدیریت, 1396; 8(4( پیاپی 28 زمستان1396)): 53-70.
کاربرد روش آمیخته (کمی و کیفی) درآسیبشناسی فرهنگ سازمانی یک موسسه تحقیقاتی
1دانشجوی دکترای مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
2استادیار مجتمع مدیریت و فناوریهای نرم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
3استاد مجتمع مدیریت و فناوریهای نرم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
تاریخ دریافت: 12 فروردین 1396،
تاریخ بازنگری: 15 مهر 1396،
تاریخ پذیرش: 13 آذر 1396
چکیده
زمینه و هدف: در محیط به سرعت در حال تغییر امروز، شناخت و ارزیابی فرهنگ سازمانی، به عنوان بستر مناسب ایجاد تغییرات سازمانی، نقشی کلیدی در اجرای موفقتآمیز برنامههای بهبود سازمانی، ایفا میکند. هدف پژوهش، ارئه یک رویکرد کمی-کیفی جهت آسیبشناسی فرهنگ سازمانی بود. روششناسی: روش پژوهش، آمیخته (کمی و کیفی) و جامعه آماری پژوهش شامل دو جامعه آماری از کارکنان و خبرگان یک موسسه تحقیقاتی فعال در حوزه دفاعی بود. حجم جامعه آماری کارکنان، 175 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه 120 نفر تعیین و در نهایت بر اساس دادههای مربوط به 111 پرسشنامه عودت داده شده، تحلیلها انجام گرفت. روش نمونهگیری نیز تصادفی ساده بود. حجم نمونه آماری خبرگان سازمانی، 12 نفر بود که به روش نمونهگیری هدفمند قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور تعیین شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب فرهنگ سازمانی، از ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی(OCAI) (بخش کمی) که روایی و پایایی آن توسط محققان مختلفی که در مطالعات خود از آن استفاده کردهاند، تایید شده است، استفاده شد و از طریق محاسبه میانگین و واریانس، وضعیت موجود و مطلوب و شکاف بین آنها بررسی شد. به منظور تعیین علل شکافها نیز از مصاحبه و تحلیل تم و نرم افزار SQR NVivo10استفاده شد (بخش کیفی). یافتهها و نتیجهگیری: نتایج نشان داد که بیشترین شکاف مربوط به دو ربع قبیلهای و سلسلهمراتبی بود. از طریق مصاحبه و تحلیل تم، علل وجود شکافها و راهکارهای رفع این شکافها ارائه گردید. پیشنهاد میشود به منظور بهبود برنامهریزی جهت ایجاد تغییرات مناسب در فرهنگ سازمانی، ابتدا با استفاده از روش کمی و ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی، شکاف فرهنگی مشخص و سپس به منظور شناسایی علل این شکافهای فرهنگی و یافتن راهکارهای مناسب، از روشهای کیفی همچون مصاحبه و تحلیل تم استفاده شود.